Läshörnan

Välkommen till Läshörnan!

image-8619344-cover_page_from_bod.w640.jpg
Tänk om den här boken hade funnits när jag själv gjorde min upptäckt!

Då hade jag på ett enkelt sätt kunnat få svar på frågor som:
- Vad är egentligen "högkänslighet"?
- Varför utgör högkänsliga människor en minoritet?
​- Fungerar den högkänsliga hjärnan annorlunda?
- Är högkänsliga människor intelligentare än andra?
- Hur inverkar högkänsligheten på våra liv?
- Hur kan jag göra för att leva ett balanserat liv i en värld som inte alltid förstår mig? 

Boken bygger på vedertagen forskning och guidar dig runt i högkänslighetens fascinerande värld. Ju mer du lär dig om högkänslighet, desto bättre lär du känna dig själv, ditt sätt att tänka och fungera. Den högkänsliga personen behöver nämligen sitt sätt att leva i harmoni med sitt temperamentsdrag.

Utgiven av BoD förlag, ISBN 9789176996249 (mjukband 144 sid.). Finns i välsorterade bokaffärer (bl.a. hos Hedengrens i Stockholm) samt hos de flesta internetbokhandlare.

Genom åren har den amerikanska forskaren och psykologen Elaine Aron skrivit en beaktansvärd mängd artiklar kring högkänslighet. De finns på engelska på hennes www.hsperson.com under Comfort Zone.

Elaine Aron har givit tillstånd till att hennes artiklar översätts till svenska och läggs ut på denna webbsida. Här på Artikelhörnan har du för närvarande några att välja på. Fler kommer att översättas och publiceras efterhand. Därför vore det trevligt om du med jämna mellanrum tittade in för att se om något nytt har lagts till listan. I hopp om att du hittar en titel som passar för stunden önskas du trevlig läsning!

Också den bortgångne amerikanske psykologen och författaren Ted Zeff gav tillstånd till att hans artiklar översattes till svenska och pulicerades på denna webbsida (se en första artikel längre ned). Ted Zeff inriktade sig särskilt på ämnet pojkar/män och högkänslighet.


Scrolla ned och välj den artikel som du önskar läsa